0571-87635316
当前位置:趣趣abc > 趣趣百科 > 少儿英语 > 少儿英语学习 > 衡阳市七年级下期末检测试题(附答案)

衡阳市七年级下期末检测试题(附答案)

来源:趣趣ABC少儿英语 时间:2019-05-28 09:37:19

   七年级的学生面临着期末考试的压力,对于英语这一学科来说,多做一些试题是很有帮助的。小编为大家推荐了相关试卷,希望可以帮助到大家!

  七年级下期末检测试题

  I. 听力技能

  (共2部分,计25分)

  A) 对话理解。根据你听到的对话,从A、B、C三个选项中选择佳选项回答问题。(共15小题,计15分)

  听下面五段对话,每听完一段对话后,回答一个小题。

  ( )1.What’s that in the boy’s book?

  A. A letter. B. A CD. C. A photo.

  ( )2.What would Bob like to have?

  A. Some rice. B. Some bread. C. Some chicken.

  ( )3. What time is it now?

  A.7:20. B. 7:40. C. 8:20.

  ( )4. What animal is Peter’s favorite?

  A. The elephant. B. The panda. C. The dog.

  ( )5. What can you see in the box?

  A. Orange. B. Apples. C. Bananas.

  听第六段对话,回答6-7小题。

  ( )6. Whose shirt may it be?

  A. Jack’s. B. Tom’s. C. Jean’s.

  ( )7. What’s the girl’s favorite color?

  A. Green. B. Yellow. C. Pink

  听第七段对话,回答8-9题。

  ( )8. What does Mr. Smith look like?

  A. He is tall. B. He has big ears. C. He has small eyes

  ( )9. Where does Mr. Smith come from?

  A. England. B. Canada. C. The USA.

  听第八段对话,回答10-12小题。

  ( )10.Where is the photo?

  A. In Carl’s box. B. In Carl’s hand. C. In Carl’s schoolbag.

  ( )11. Carl thinks the photo is _____?

  A. Mary’s B. Jack’s C. Jane’s

  ( )12. Jane is Carl’s ______?

  A. sister B. friend C. classmate

  听第九段对话,回答13-15小题。

  ( )13. What class is Susan in?

  A. Class 2, Grade 7. B. Class 1, Grade 8. C. Class 2, Grade 8.

  ( )14. What does Susan look like?

  A. She has a big nose. B.She has long hair. C. She has blond hair.

  ( )15. What clothes is Susan in?

  A. A pink T-shirt and green pants.

  B. A blue T-shirt and blue pants.

  C. A pink T-shirt and blue pants.

  B)短文理解。听短文,根据所听到的内容,从A、B、 C三个选项中选择佳选项回答问题。(共5小题,计10分)

  ( )16. What do Carl’s grandparents do?

  A. Workers. B. Farmers. C. Cooks.

  ( )17. Carl’s father looks _____ ?

  A. strong B. kind C. young

  ( )18. Where does Carl’s mother work?

  A. In an office. B. In a school. C. In a hospital.

  ( )19. What’s Carl’s favorite food?

  A. Fish. B. Chicken. C. Bread.

  ( )20. _____ people are in Carl’s family?

  A. Three. B. Four. C. Five.

  II. 阅读技能

  (共5个部分,计50分)

  完形填空。阅读下面的短文,掌握大意,从所给的A、B、C三个选项中选出一个佳选项。(共10小题,计10分)

  (A)

  Bill is thirty years old. He works in a (21). He is a teacher. He goes to work (22) Monday to Friday every week. Usually he (23) at six in the morning. After (24), he takes a bus to work. He is a(n) (25) teacher, so he often plays basketball, ping-pong and volleyball with his students. He has (26) classes every day. Two are in the morning and two are in the afternoon. He likes his students and his students like (27), too. He often plays sports, so he is very (28). He usually eats dinner at home and then he watches TV for two (29). On weekends, he often goes to the movies. He (30) they are interesting.

  21. A.shop B.home C. schoo l

  22. A.from B.on C.at

  23. A.gets up B.does homework C.gets home

  24. A.breakfast B.dinner C.lunch

  25. A.math B.P.E. C.English

  26. A.two B.three C.four

  27. A.he B.his C.him

  28. A.busy B.healthy C.free

  29. A.hours B.days C.weeks

  30. A.thinks B.knows C.asks

  (B)

  根据材料内容判断文后句子的正、误。正确的在括号里写“T”, 错误的写“F”。(共5小题,计10分)

  Name Age Looks Clothes Favorite Food

  Du Li 13 black hair

  a small nose

  big eyesx k b1 . co m a pink dress

  white shoes fish

  Sandy 12 a round face

  big eyes

  a small mouth a red skirt

  a green shirt hamburgers

  David 13 brown hair

  a big nose

  big eyes a white T-shirt

  blue pants chicken

  根据短文内容,判断正(T)误(F)。

  ( )31. Du Li, S andy and David are all thirteen years old.

  ( )32. Du Li, Sandy and David all have big eyes.

  ( )33. Du Li has black hair and she is in a red skirt.

  ( )34. Sandy is in a green shirt and she likes fish very much.

  ( )35. David has a big nose and chicken is his favorite food.

  (C)

  阅读下面的短文,并根据短文内容回答所提问题。(共5小题,计10分)

  I have a good friend in my class. His name is Jim. He is from England. He is in China with his parents. He likes China. He likes Chinese food very much. He has breakfast at home. He eats an egg. bread and milk for breakfast. He doesn’t like fish. He has lunch at home. The lunch in his school is delicious. He can have different kinds of food for lunch. He eats rice, meat and vegetables. Sometimes he has noodles and dumplings. He has supper at home with his friends. Sometimes he goes out to eat with his friends. He has meat , vegetables and fruit for dinner .

  36. Where is Jim from?

  __________________________________________________

  37. What does Jim like about China?

  __________________________________________________

  38. Does Jim have lunch at home?

  __________________________________________________

  39. How is the lunch in Jim’s school?

  __________________________________________________

  40. What does Jim have for dinner?

  __________________________________________________

  (D)

  阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出佳选项。(共5小题,计10分)

  It is Sunday today. Anna goes shopping with her mother. She wants her mother to buy a new coat for her. In Hongxing Shop, she finds a green coat. She tries it on. It’s too small. She wants a big one, but the big one is not green. Anna doesn’t like other colors.“Let’s go to another(另外的) shop to have a look.”her mother says. Then they go to Jiajiale Shop. The shop is big and they see many kinds of coats in different colors and sizes(尺码). Anna tries on a green one. It looks ni ce on her. So they take it for forty-five yuan.

  ( )41. Anna goes shopping with her ____.

  A. mother B. father C. friends

  ( )42. Anna wants a new ____.

  A. shirt B. skirt C. coat

  ( )43. The green coat is too ____ for Anna in Hongxing Shop.

  A. long B. big C. small

  ( )44. ____ is Anna’s favorite color.

  A. Blue B. Green C. Red

  ( )45. Anna’s new coat is ____ yuan.

  A. 40 B. 45 C. 50

  (E)

  阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出佳选项。(共5小题,计10分)

  Ted Best is an English boy. Now he is a student of Yuying Junior High School. He is in Class Six, Grade Seven. He has a dog. It’s black and white. The dog is very clever. Ted likes it very much. The dog’s favorite food is bone (骨头). Every day Ted goes home. He meets the dog on his way home.

  Ted’s friend, Jenny is an American girl. She is in the same grade, but in different classes. She has a cat. It’s black and white, too. Fish is the cat’s favorite food. Jenny often buys some fish for her cat.

  ( )46. Where is Ted from?

  A. England. B. American. C. Canada.

  ( )47. What’s Ted’s dog’s favorite food?

  A. Meat. B. Bone. C. Rice.

  ( )48. Where does Ted meet his dog?

  A. At Ted’s home. B. At school. C. On his way home.

  ( )49. Ted’s friend is ____.

  A. Mr. Best B. Mr. White C. Jenny

  ( )50. What grade is Jenny in?

  A. Gra de Six. B. Grade Seven. C. Grade Eight.

  III. 写作技能

  (共四个部分,计45分)

  A)词汇运用。(5分)

  一、单词拼写。根据英语首字母或所给汉语提示写出短文中所缺单词的正确形式。(共5小题,计5分)

  (51)_________ (今天) is Sunday, but Grace is busy(忙碌的). She has to (52)_____ (帮助) her mom cook breakfast. And then she does her (53) _________ (家庭作业). After that, Grace goes to shop to (54) b____ some food and drinks. In the afternoon, Grace goes to (55) v_____ her grandparents with her pa rents. Her grandparents are very happy to see them. Grace and her cousin play games the whole(整个的) afternoon. Grace has a good time in her grandparents’ home.

  二、综合填空。阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词或填入所给单词的正确形式。(共10小题,计10分)

  Mr. and Mrs. Black have a happy (56)_________. They have a (57) _______ Jack and a daughter Mary. Mary (58)______ (be) a good girl. Every evening she usually has dinner with his parents. And Jack (59) _________ (like) sports. He often plays football and basketball (60)____ his friends. Sometimes (有时候) brother Jack goes to (61)______ (play) soccer and (62)_______ Mary also wants (63)__________ (go) with him. Mr. and Mrs. Black sometimes take (64)________ (they) daughter to watch his son’s soccer game, (65)________. Look, they watch the game under the tree.

  B)句子翻译。阅读下面的短文,翻译画线部分的句子。(共5小题,计10分)

  Tom is from the UK. 66.他是个英国男孩。He lives with his parents in Hong Kong. He is fifteen years old. He can speak Chinese. 67.他也会说英语。 He often helps his mother at home. 68. He can cook food well, and his classmates like the food. He likes Chinese food very much. 69.He likes to eat Chinese jiaozi a lot. 70. 他有很多好朋友。He often plays with them.

  C)补全对话。根据下面的对话情景,在每个空白处填入一个适当的句子, 使对话的意义连贯、完整。(共5小题,计10分)

  A: Hi, Susan. Can I ask you some questions(问题)?

  B: Sure.

  A: What’s your family name?

  B: It’s Smith.

  A: (71) ______________________________________________ ?

  B: S-M-I-T-H.

  A:(72) _______________________________________________ ?

  B: It’s 320-7659.

  A: What are your favorite animals?

  B:(73) _______________________________________________ ?

  A: I like lions, too. (74) _____________________________________________ ?

  B: Yes, I’d like to. Let’s go to the zoo after school.

  A: OK. See you.

  B:(75) ____________________________ .

  D)书面表达。(计10分)

  请你以“My good friend”为题,用英语写一篇短文,介绍你的好朋友Linda.

  要求:60词左右,短文须包含思维导图提示内容,可适当发挥。

  参考词汇:交朋友make friends

  参考答案

  一、听力技能.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  C B A A C B A A B B

  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

  C B B C A B C C A C

  二、 阅读技能

  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

  C A A A B C C B A A

  31 32 33 34 35 41 42 43 44 45

  F T F F T A C C B B

  46 47 48 49 50

  A B C C B

  36.(He is from) England.

  37.(He likes) Chinese food (very much).

  38.Yes, he does.

  39. (It’s) delicious.

  40. (He has) meat, vegetables and fruit (for dinner).

  51.Today 52. help 53. homework 54. buy 55. visit

  56.family 57. son 58.is 59. likes 60. with

  61.play 62. sister 63. to go 64. their 65. too

  66.He is an English boy.

  67.He can speak English, too.\ He can also spe ak English.

  68.他能把食物烹饪得很好,他的同学们都喜欢这些食物。

  69.他非常喜欢吃中国饺子。

  70. He has many good friends.

  71. How do you spell it?

  72. What’s your telephone number?

  73. (My favorite animals are) lions?

  74. Would you like to go to the zoo with me?

  75. See you