0571-87635316
当前位置:趣趣abc > 趣趣百科 > 小学英语 > 四年级英语 > 小学四年级英语阅读练习题附详细答案

小学四年级英语阅读练习题附详细答案

来源:趣趣ABC少儿英语 时间:2019-05-29 10:35:04

   若是我们能够尽快攻克英语阅读理解的难关,那么在小学四年级英语考试的时候,我们就能够在考试中为自己赢取高分,度过一个幸福悠闲无压力的假期了。今天小编给大家带来小学四年级英语阅读练习题,希望大家能够有所收获。

  小学四年级英语阅读练习题(一)

  A Crow and a Fox乌鸦和狐狸

  One day a crow (乌鸦) finds a piece of meat. She picks it up in her mouth and flies to a tall tree. She is just going to eat the meat when a fox sees her. He comes and stands under the tree and says, “How pretty you are! You must be the prettiest bird in the world.”

  The crow is very pleased (高兴的)by these words. Then the fox speaks again, “I can see your pretty face, but I have not heard your voice (声音). Why don’t you sing a song?”

  This makes the crow very happy. She opens her mouth and begins to sing. As she opens her mouth, she drops(丢掉) the meat. The fox picks up (捡起) the meat at once and goes away with it.

  仔细阅读,根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”

  ( )1. One day a crow finds a piece of meat.

  ( )2. Before the crow eats the meat, she meets a fox.

  ( )3. The fox asks the crow to dance.

  ( )4. The crow is very clever.

  ( )5. She is happy and flies to a tall house.

  参考答案:

  1.T

  2.T

  3.F

  4.F

  5.F

  小学四年级英语阅读练习题(二)

  In the Classroom在教室里

  This is a classroom. You can see some girls, a boy and a teacher in it. The boy is Tom. He has golden(金色的) hair and blue eyes. He is from America. He is a new pupil. The girls are Chinese. They can speak a little English. They are talking with Tom in English. Miss Li is writing something on the blackboard.

  根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”

  ( )1. There are some boys in the classroom.

  ( )2. Tom’s hair is black.

  ( )3. Tom is an American boy.

  ( )4. The girls are Chinese.

  ( )5. Miss Li is talking with her students.

  参考答案:

  1.F

  2.F

  3.T

  4.T

  5.F

   小学四年级英语阅读练习题(三)

  Betty and Kitty贝蒂和凯蒂

  Betty and Kitty are twins. They’re 12 years old. They look the same. But they have different (不同的)hobbies. Betty likes collecting stamps(集邮). She has many beautiful stamps. They’re from different cities(城市)and countries(国家). But Kitty likes growing flowers. The flowers are all very beautiful.Betty and Kitty both like reading books. Betty likes reading storybooks. But Kitty likes reading science books.On Sunday,they usually ride bikes to the park. They can play with their friends there. Sometimes their parents go there, too.

  根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”

  ( ) 1. Betty is Kitty’s sister.

  ( ) 2. Betty likes growing flowers.

  ( ) 3. Kitty likes reading storybooks.

  ( ) 4. They’re twelve years old.

  ( ) 5. They usually take a bus to the park on Saturday.

  参考答案:

  1.T

  2.F

  3.F

  4.T

  5.F

  小学四年级英语阅读练习题(四)

  Our Class我们的班级

  This is our class. There are fifty students in our class. There are twenty-five boys and twenty-five girls. There is an American student in our class. Her name is Mary. Her English is very good. We all like her. She likes eating bread and cakes. She likes drinking milk and orange juice. We like eating rice and drinking tea. We are very happy together.

  I. 仔细阅读,在下列句子前标上T(对)或F(错)

  ( )1. There is an American boy in our class.

  ( )2. Mary is an English girl.

  ( )3. She likes rice, tea, and bread.

  ( )4. We are good friends.

  ( )5. There are twenty-four girls in our class.

  II. 在A, B, C中选出一个佳答案

  ( )1. How many students are there in the class?

  A. Twenty-five B. Fifty-five C. Fifty

  ( )2. What does Mary like eating?

  A.hamburger B.hot dog C.Cakes and bread

  ( )3. What does she like drinking?

  A. Apple juice. B. Cola C. Orange juice and milk

  ( )4. What do the Chinese students like eating and drinking?

  A. Rice and tea B. Bread and milk C. Bread

  参考答案:

  I. 仔细阅读,在下列句子前标上T(对)或F(错)

  1.F

  2.F

  3.F

  4.T

  5.F

  II. 在A, B, C中选出一个佳答案

  1.C

  2.C

  3.C

  4.A