0571-87635316
当前位置:趣趣abc > 趣趣百科 > 少儿英语 > 少儿英语学习 > 七年级下册英语分类复习题及答案

七年级下册英语分类复习题及答案

来源:趣趣ABC少儿英语 时间:2019-05-29 14:37:04

   一. 动词时态填空:

  1.I ______(be )from America .I _______(speak )English .

  2.Bill often ______(go )to school by bike ,but he _______(go)to school on foot this morning because his bike ______(be )broken .

  3.What _____Jim ______(do )? He is a middle school student .

  4.Can you ______(tell )me the way to the post office ?

  5.Where______his parents ______(work )now ,do you know ?

  6.We have to ______(clean )our classroom on Sundays .

  7.Look !The children _________(play )volleyball on the playground .

  8.Yesterday Ann _______(visit ) aunt Wang with her classmates .

  9.Would you _____(like )another piece of bread ,Peter ?

  10._________(not eat )in class ,please .

  11._____(be )there anything new in today’s newspaper ?

  12.Lucy _____(be )born in Canada on September 12 th ,1990.

  13.Lily ______(have )a medium build ,she _____(look )beautiful.

  14.What _____(be )the weather like last Sunday ?It _____(be )sunny .

  15.Where ______she ______(work )?She works in an office .

  16.There ______(be )an orange ,an apple and five pears on the table .

  17.Long long ago ,there _____(be )many animals in the world .

  18.I ________(not think )he is right .

  19.What _____you _____(do )over the weekend ,Joy ?

  20.It’s seven o’clock ,the Greens __________(watch )TV at home .

  二.非谓语动词:

  1.No_______(talk )in class .

  2.Do you enjoy _______(work )in China ?

  3.They want _________(be )scientists .

  4.What do you decide ________(do )?

  5.It takes him half an hour _______(get )to school by bike every day .

  6.It’s time _______(go )home ,let’s ______(go ).

  7.Li Ping finished _________(read )the interesting story just now .

  8.Bob usually helps his mother ________(cook )supper .

  9.How about _________(walk )to the park ?

  10._______(eat )too much is bad for your health (健康).

  11.Helen is good at _______(play )the guitar .

  12.Thanks for _______(teach )us so well .

  13.He made us _______(feel )very happy at the party .

  14.You can find somebody _______(eat )hamburgers in a restaurant .

  15.Do you like _______(fly )kites with us ?

 

  三.用适当的介词或副词填空:

  1.The library is across _______my school .

  2.The bank is _______the supermarket and the hospital .

  3.The video arcade is next ______the park .

  4.Turn right ____the first turning and take the second turning _____the left ,then you’ll see the tall building _____your right hand side .

  5.Don’t be late ______class next time ,Xiao Lin .

  6.Her father often helps him ______Japanese .

  7.Go ______this street ,then walk ______the gate of the building .

  8.What does she look ______?She is tall and thin .

  9.Stop working ,it’s time ______lunch now .

  10.What ______this blue skirt ?It looks very nice .

  11.The poor girl was born ____India ____December fifth ,1996.

  12.The old woman _____glasses is over sixty years old .

  13.He often has vegetables and rice _____breakfast .

  14.What’s the weather _______today ?

  15.What do you think _____game shows ?

  16.Do you agree ______Li Ping ?

  17.Mrs Black is very friendly _____us.

  18.There are a lot _____apples on the apple trees .

  19.Pandas are kind ____interesting and shy .

  20.Jim often gets up _____six o’clock _____the morning .

  四.用所给的词的适当形式填空:

  1.It’s very _______(cloud ),it is going to rain later on.

  2.Mr King teaches ______(they )French .

  3.Linda is from ________(America ),she is an ________(America )girl .

  4.Do you have any ________(tomato )and ________(potato )?

  5.Look !The children are taking _______(photo )over there .

  6.Is this _______(your )eraser ?No ,that yellow one is ______(my ).

  7.We know September is the _______(nine )month of the year .

  8.I like ______(chicken )for supper,but I don’t like _______(fish ).

  9.He is in trouble ,let’s go and help ______(he ).

  10.Why not join us ?The work is very _______(interest ).

  五.单词拼写:

  1.What day is it today ?It’s ________(星期三).

  2.How’s the ________(天气)today ?

  3.Bob and Alice are in________(不同的)classes .

  4.Don’t go too high ,it’s _________(危险)

  5.How many _______(人)are there in your family ?

  6.Last night it ________(下雨)very heavily .

  六.单项选择:

  ( )1.Can you _______me clearly ?

  A. look B. look at C. see D. see at

  ( )2._______Saturday evening ,I must go to bed early .

  A. On B. In C. At D. For

  ( )3.They _______a birthday party the day before yesterday .

  A. have B. having C. had D. has

  ( )4.Does Lily like ________?

  A. play piano B. playing football

  C. playing guitar D. play the baseball

  ( )5.Would you like ________apple juice ?

  A. some B. any C. an D. many

  ( )6.Can you speak Japanese ?Yes ,but only __________.

  A. a few B. few C. a little D. little

  ( )7.He didn’t pass the examination ,he is _________.

  A. happy B. glad C. unhappy D. heavy

  ( )8.---_____________?

  ---She is a policewoman . x k b1.co m

  A. What does your mother do B. What does she look like

  C. Who’s that woman D. Is your sister a bank clerk

  ( )9.There are five ___________in our school .

  A. woman teacher B. woman teachers

  C. women teacher D. women teachers

  ( )10.Stop ________!The teacher is coming .

  A. to talk B. to talking C. talking D. talk

  ( )11.When did you _________?

  A. get B. arrive C. reach D. get to

  ( )12.---_______I smoke here ? ---_____________.

  A. Can ;Yes ,you can’t B. May ; No, you can

  C. Can ;Yes ,you can D. May ,Yes ,you may not

  ( )13.I have ________rules .

  A. too many B. too much C. much too D. many too

  ( )14.Look at the picture .What ______the boy _______?

  A. does ;do B. is ;do C. is;doing D. is;does

  ( )15.It’s about ______walk .A. ten minute B. ten minutes C. ten minutes’ D. ten minute’s

 

  附:参考答案

  一、

  1.am, speak 2.goes, went, was 3.does, do 4.tell 5.are, working 6.clean

  7.are playing 8.visited 9.like 10.Don’t eat 11.Is 12.was

  13.has, looks 14.was,was 15.does,work 16.is 17.were

  18.don’t think 19.did,you 20.are watching

  二、

  1.talking 2.working 3.to be 4.to do 5.to get 6.to go go

  7.reading 8.(to)cook 9.walking 10.Eating 11.playing 12.teaching

  13.feel 14.eating 15.to fly

  三、

  1.from 2.between 3.to 4.at on on 5.for 6.with

  7.along/down/up , through 8.like 9.for 10.about 11.in , on

  12.with 13.for 14.like 15.of 16.with 17.to 18.of 19.of 20.at, in

  四、

  1.cloudy 2.them 3.America, American 4.tomatoes, potatoes

  5.photos 6.your, mine 7.ninth 8.chicken, fish 9.him 10.interesting

  五、

  1.Wednesday 2.weather 3.ditterent 4.dangerous 5.people 6.rained

  六、

  1. C 2. A 3. C 4. B 5. A 6. C 7. C 8. A 9. D 10. C

 

  11. B 12. C 13. A 14. C 15. C