0571-87635316
当前位置:趣趣abc > 趣趣百科 > 小学英语 > 二年级英语 > 小学二年级英语阅读理解练习题

小学二年级英语阅读理解练习题

来源:趣趣ABC少儿英语 时间:2019-05-25 11:14:09

   小学二年级英语阅读理解练习题,阅读理解对二年级的同学来说是有一定难度的,今天我们要完成一篇有小学二年级英语阅读理解练习题的小练习,适合小学二年级学生。看看我们在二年级的英语学习中的知识点掌握的怎么样了。

  小学二年级英语阅读理解练习题

  My name is Jim Green. I am twelve. That is my mother. She is a teacher. That is my father. His name is Jeff Green. He is a teacher, too. He is an English teacher. That is my sister, Kate. She is eight. This is Polly. It is a bird. It is a parrot.

  仔细阅读下面的题目,正确的写"T",错误的写"F"

  ( )1. Jim Green is eleven.

  ( )2. His mother is teacher.

  ( )3. His father is a Chinese teacher.

  ( )4. His sister is twelve.

  ( )5. He has a bird.

  解析:

  1.F.从文章第二句I am twelve.可以得出答案“Jim Green是12岁,不是11岁”噢。

  2.T.从文章第四句She is a teacher. 可以得出答案。

  3.F.从文章第八句He is an English teacher.可以得出答案:Jim的爸爸是英语老师,不是语文老师。

  4.F.从文章倒数第四句She is eight.可以得出答案:Jim的妹妹Kate是8岁,不是12岁。

  5.T.从文章后三句: This is Polly. It is a bird. It is a parrot.“这是Polly,是只小鸟,它是只鹦鹉。”可以得出答案。

  小学二年级英语阅读理解每日练(7)

  Van and Ted are twin brothers. They look the same. They are English. They are eleven. They are in No.15 Middle School. They are new students in Class One, Grade One. Van sits in Row One. Ted sits in Row Three.

  ( )1. Van and Ted are ___.

  A. twins brothers B. twin brother C. twin brothers

  ( )2. They are___.

  A. English B. American C. Chinese

  ( )3. They are___.

  A. ten B. eleven C. twelve

  ( )4. They are___students.

  A. new B. old C. good

  ( )5. Ted sits___Row Three.

  A. on B. in C. at

  解析:

  1.C.从文章第一句Van and Ted are twin brothers.“Van和Ted是双胞胎兄弟。”可以得出答案。

  2.A.从文章第三句They are English.“他们都是英国人。”可以得出答案。

  3.B.从文章第四句They are eleven.“他们十一岁。”可以得出答案。

  4.A.从文章第六句They are new students in Class One, Grade One.“他们是一年级一班的新生。”可以得出答案。

  5.B.从文章后一句Ted sits in Row Three.“Ted坐在第三排。”可以得出答案

  二年级英语阅读理解天天练(1)

  本篇阅读材料适合小学2年级学生阅读。请先仔细阅读短文,完成文后小练习。然后根据下面的注解进行核对改正。

  There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a cafe. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There’s a small hill behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, “Don’t swim in the lake!” There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.

  ( )1. The park near my house is _____.

  A. new and beautiful B. old and beautiful C. clean and new D. old and clean

  ( )2. Is there a cafe in the park? ______

  A. Yes, there isn’t. B. No, there isn’t. C. Yes, there is. D.No, there is.

  ( )3. People can’t _______in the lake.

  A. swim B. fish C. boat D. play

  ( )4. The shops in the park are not _______.

  A. small B. big C. good D.pretty

  ( )5. -Do we like the park? -________

  A. Yes, we do. B.No,we do. C.Yes, you do. D. No,we don’t.

  注解:

  1.A-从短文第一句There is a new park near my house.“在我家附近有一个新的公园。”和倒数第二句The park is so beautiful.“这个公园很漂亮。”可以得出答案new and beautiful.

  2.C-从短文第四句On my left, there is a cafe.“在我的左手边,是一家咖啡馆”可以得出答案Yes, there is.

  3.A-从短文第九句Don’t swim in the lake!“不准在河里游泳“可以得出答案。

  4.B-从短文第十句There are some small shops near the gate.“在靠近门口的地方有些小商店。”可以得出答案not big,注意题目中可是有个“不”字的哟。

  5.A-从短文后一句We like it very much.“我们非常喜欢这个公园。”可以得出答案